چگونگی آمادگی برای آزمون نظام مهندسی، یکی از چالش هایی است که داوطلبین با آن مواجه هستند. برای هر آزمونی تنها خواندن طوطی وار مطالب کفایت نمی کند و نیاز به تکنیک ها و نکات طلایی می باشد که البته این را افرادی که بیش از یک بار در آزمون شرکت کرده اند و متاسفانه قبول نشده اند، بهتر متوجه می شوند. اما یک داوطلب، چگونه می تواند قبل از اینکه چندین بار در آزمون ها شکست بخورد، کارنامه ی شیرین قبولی خود را ببیند؟ نگران نباشید. تیم گیچو نظام، با توجه به تجربه بالایی که در زمینه آزمون های نظام مهندسی دارد، نکات اعجاب انگیزی را برای قبولی شما در آزمون نظام مهندسی بیان می کند. این نکات حاصل سال ها تلاش است که با هدف موفقیت شما داوطلبین عزیز در آزمون نظام مهندسی در این مقاله بیان می کنیم. در ادامه با ما همراه باشید تا با نکات قبولی در آزمون نظام مهندسی آشنا شوید.
نکات کلی قبولی در آزمون نظام مهندسی
برای شرکت در هر آزمونی، جدا از منابع و روش های مطالعه، یک سری قواعد کلی وجود دارد که به قبولی شما در آزمون کمک فراوانی می کند. شما به عنوان یک داوطلب خوب است اعتماد به نفس کافی داشته باشید و از استرس های زیاد و مخرب فاصله بگیرید. با توجه به اینکه تنها با پاسخ دادن به 50 درصد سوالات در آزمون نظام مهندسی قبول می شوید، و نیازی به پاسخ به سوالات بیشتری نیست، این فشار از روی دوش شما برداشته می شود و با خیال راحت تری به پاسخگویی به سوالات می پردازید.
اگر به تعداد سوالات و زمان آزمون دقت کرده باشید، می توانید زمانی که برای هر سوال در اختیار دارید را به دست بیاورید و با تمرکز بیشتری به پاسخ دادن سوالات بپردازید. اگر سوالی سخت و وقت گیر است، درمرحله اول از آن گذر کنید. همچنین در دور اول از پاسخ دادن به سوالاتی که شک دارید خود داری کنید. در پر کردن پاسخ نامه دقت لازم را داشته باشید تا سوالی را جا به جا علامت نزده باشید.
شب قبل از آزمون، خواب کافی داشته باشید و قبل از رفتن به آزمون، حتما مواد غذایی مورد نیاز را مصرف کنید و مقداری را هم با خود به سر جلسه ببرید تا انرژی شما برای پاسخ گویی به سوالات تامین شود.
چگونه در آزمون نظام مهندسی قبول شویم؟
با توجه به اینکه داوطلبین زیادی در آزمون نظام مهندسی شرکت می کنند و سوال به سمت مفهومی بودن سوق پیدا کرده اند، قبولی در آزمون بسیار سخت شده است. در این مقاله ما با بیان نکات و استراتژی هایی خاص، به شما کمک می کنیم تا به راحتی در این آزمون مهم و سخت قبول شوید. البته تنها خواندن این مقاله کفایت نمی کند و به عمل، پشتکار و جدیت شما هم نیاز دارد.
چگونه برای آزمون نظام مهندسی آماده شویم؟
شما داوطبین، برای قبولی باید اول منابع جدید را در اختیار داشته باشید؛ چرا که در آزمون نظام مهندسی، ویرایش کتابی که به عنوان منبع معرفی می شود بسیار مهم است و اگر شما منابع خود را به روز نکنید، به پاسخ اشتباهی برای سوال خود می رسید که این امر قبولی شما را تهدید می کند. پس حتما منابع قدیمی را از خود دور کنید و منابع جدید را بگیرید و بر آنها تسلط نسبی داشته باشید؛ این مهم علاوه بر مطالعه عمیق مطالب، نیاز به روش هایی مانند تست زنی، لیبل زنی و… هم دارد که در ادامه به صورت کامل به آنها اشاره می کنیم.
در یک آزمون علاوه بر مباحث درسی و روش های مطالعه، مدیریت زمان هم بسیار حیاتی است. زیرا اگر هرچقدر هم شما بر سوالات آزمون تسلط داشته باشید و زمان را مدیریت نکنید، بی شک با مشکل مواجه می شوید. همان طور که در بالا اشاره کردیم، نمونه سوالات سال های قبل بسیار کمک کننده هستند؛ زیرا گاها سوالاتی مشابه سوالات آزمون سال های قبل در آزمون مشاهده شده است که اگر قبلا شما با آنها آشنا شده باشید، به راحتی می توانید به آن پاسخ دهید.
اشتباهات خطرناک داوطلبین آزمون نظام مهندسی
ناتوانی در کنترل استرس و در نتیجه عدم تمرکز
استفاده از منابع قدیمی
آشنا نبودن با سوالات سال های قبل
عدم توانایی در مدیریت زمان آزمون
عجله کردن برای پاسخ دادن به تمام سوالات
همراه نداشتن ماشین حساب برای مباحث محاسباتی (همچنین عدم توانایی کار با ماشین حساب)
و…
راهکارهایی برای قبولی در آزمون نظام مهندسی
در این قسمت شما را با 20 مورد از راهکارهایی که کمک کننده شما در قبولی آزمون نظام مهندسی می باشد، آشنا می کنیم:
- تسلط بر مباحث: یکی از مهم ترین مواردی که ما را برای آزمون آماده می کند، تسلط نسبی بر مطالب است که با داشتن این تسلط، می توانیم گام های بعدی برای قبولی را پیش ببریم.
- آموزش بخش های مهم: آموزش بخش های مهم مطالب، چه خود آموز و چه به کمک یک مربی، یکی دیگر از موارد کمک کننده به شما می باشد.
- درک سوالات مفهومی: همه سوالات به راحتی قابل پاسخ دادن نیستند. با تمرین زیاد باید درک درستی از سوالات مفهومی داشته باشیم. همچنین این نکته را هم در نظر بگیرید که لازم نیست به تمام سوالات پاسخ دهیم. اگر سوالی بسیار مفهومی و وقت گیر بود، بهتر است آن را بی خیال شویم.
- آشنایی با تله های تستی: با داشتن تمرکز بالا، تست زنی های زیاد قبل از آزمون، عجله نکردن و… می توانید گرفتار تله های تستی نشوید.
- هایلات کردن: هایلات کردن مطالب مهم، یکی از روش های دست یابی سریع به مطالب مهم است.
- خلاصه نویسی: با خلاصه کردن پاراگراف ها و مطالب، می توانید دسترسی به جواب سوال را راحت تر کنید.
- بقل نویسی: با بقل نویسی مطالب مهم و یا فرمول های مهم در کنار پاراگراف آن، می توانیم سریع تر آن مطلب مهم را ببینیم و درک بهتری داشته باشیم.
- بازنویسی: با بازنویسی مطالب، علاوه بر رفع غلط های موجود احتمالی، می توانیم با بیان درک خودمان از آن مطلب، موضوع را بهتر متوجه شویم.
- شکل نویسی: با رسم شکل و توضیح شکل ها برای مباحث گنگ و سنگین، به درک بهتری از مطلب برسیم و در آزمون به راحتی به پاسخ سوال دسترسی داشته باشیم.
- جدول نویسی: در این تکنیک هم می توانیم برای جداول توضیح بنویسیم و هم می توانیم برای مباحث سخت، جدول رسم کنیم.
- عدد نویسی: گاهی بعضی اعداد کتاب، خود جواب سوال هستند. با نوشتن عدد مورد نظر بر روی متن عدد، به راحتی به پاسخ سوال دسترسی داشته باشید.
- فرمول نویسی: در بعضی موارد، فرمول، نحوه حل کردن مسئله و استخراج عدد به صورت متنی است که با نوشتن فرمول مربوط به آن در کنارش، سریع تر به جواب برسیم.
- ارجاع نویسی: در این روش ما با ارجاع دادن از یک صفحه به صفحه ی دیگر، زمان کمتری برای رسیدن به پاسخ سوال صرف می کنیم.
- تشابه نویسی: از این روش زمانی که شبیه پاراگراف مورد نظر ما (با مطالبی کمتر یا بیشتر از آن) در جاهای دیگر کتاب وجود دارد، استفاده می کنیم.
- لیبل زنی: یکی از بهترین روش ها برای دسترسی سریع به بخش مورد نظر می باشد.
- چارت نویسی: ذکر مباحث مهم هر فصل (جداول مهم، فرمول های مهم، پخش های پر سوال و…) در ابتدای آن، کمک بسیار به ما می کند.
- کار با کلید واژه: بهتر است به این مورد زیاد تکیه نکنید ولی بعضی اوقات به آن نیاز می شود.
- مدیریت زمان: مدیریت زمان یکی از موارد مهم برای قبولی شما در آزمون است که می تواند به کاهش استرس هم منجر شود.
- تست زنی: یکی از تاثیرگذار ترین مواردی است که شما را برای آزمون آماده می کند.
- آزمون آزمایشی: شرکت در آزمون های آزمایشی، بی شک شما را برای کسب آمادگی برای آزمون نظام مهندسی آماده می کند.
فیلم تمامی این راهکارها را میتوانید در صفحه قبولی در آزمون نظام مهندسی مشاهده نمایید.
خب داوطلبین عزیز در این مقاله با روش های مختلفی که برای آمادگی و در نتیجه قبولی در آزمون نظام مهندسی نیاز دارید آشنا شدید و همچنین به اشتباهاتی که شما را از رسیدن به قبولی در آزمون باز میدارد هم اشاره کردیم؛ با شناخت این راه کارها و ابزارهای مهم و استفاده از آنها به صورت اصولی و درست، می توانید در آزمون سخت نظام مهندسی قبول شوید. امیدواریم این مقاله کمک زیادی به شما داوطلبین آزمون نظام مهندسی کند و بتوانید سد آزمون نظام مهندسی را بشکنید.
از این که تا انتهای مقاله با ما همراه بودید، از شما سپاسگزاریم.
نظرات